Ditt liv är just nu!

Ge dig själv tid i livspusslet. Det är ingen som tackar dig för att du alltid säger ja. För allt fler i dagens samhälle blir det svårare att få ihop livets alla delar och på det sättet bränner man i längden ut sig. Man ska hinna med att både vara lyckad som förälder, i karriären och i det sociala livet. Kvinnor känner ofta denna press från alla hållen och man måste våga säga nej, och inte alltid ställa upp för andra.

Låt andra ta ansvar för sig själv.....
Låt barnen ta mer ansvar hemma. Alla kan hjälpa till hemma oavsett ålder. Det ger dessutom bra värderingar och skapar ansvarsfulla individer. Ett litet barn kan städa undan sina leksaker och annat. Ett större barn klarar av mer. Släpp kontrollen och låt din man själv ta ansvar för sig själv. Det kanske inte är din uppgift att ständigt curla de i din omgivning.

Våga säga nej.....
Om du tar på dig alltfler uppgifter trots att du redan har ett fullspäckat schema måste du lära dig att säga nej. Du kommer till en punkt när du inte klarar av att göra ett bra jobb och varför ska du hela tiden ligga på gränsen för detta?

Acceptera dig själv och dina beslut.....
Oroa dig inte för de beslut du tagit och om de var rätt. Acceptera att du tagit besluten utifrån den information och känslor du hade just då.

Andas.....
På bussen, när du diskar, precis när som helst kan du stanna upp mentalt och andas medvetet. Börja med att känna ditt andetag utan att döma det. Notera hur det känns när syret kommer in i din kropp för att sedan flöda ut igen. Låt andetaget bli lugnare och låt det bli en liten paus mellan in- och utandning. Känn hur bröstkrogen expanderar utåt och bakåt på ett naturligt sätt.

Meditera.....
Ta andningen ett steg längre och börja meditera. Det finns flera olika sätt att meditera och man kan kalla andningsövningen i förra stycket ett slags meditation. När tankarna kommer och du tappar koncentrationen - låt de komma och gå och döm inte dig själv eller tankarna. Bara fortsätt andas och notera din kropps reaktioner. Låt ljud och andra störningsmoment finnas och andas. I början kan det vara nog med en kort stund för att sedan öka på tiden. För oss här i västvärlden som har ett så aktivt liv kan den dynamiska OSHO-meditationen kännas enklare. I den använder man sig av olika aktiva faser som följs av stillhet, när man upplever och iakttar sig själv - utan att trycka undan känslor och tankar. När man tömt sig på energi uppstår den inre tystnaden naturligt, inifrån.

Känn naturens kraft.....
Ta en dags semester och njut av att vara ensam i naturen och känna dess helande kraft. Ta med lite fika och vandra stilla och medvetet i bokskogens ljus. Stäng av mobiltelefonen och lämna tankar om det som varit och ska hända. Återupptäck detaljer som du annars inte noterar och gläds åt de små sakerna i naturen. Stanna upp och känn vinden på din hud och le åt en nyckelpiga eller kanske en groda som hoppar. Betrakta ett grässtrå och se hur fantastiskt det är.

Investera i dig själv och din kropp.....
Du har bara en kropp. Den behöver tas om hand om och det är därför klokt att fundera över vad din kropp behöver. Att du hittar en träningsform som passar dig kan vara det bästa som hänt din kropp. Hemligheten med en livsstil som innehåller träning är att träna sånt som är kul. Vissa vill träna med vänner och samtidigt få socialt umgänge, för andra ger träning med personlig tränare den inspiration och glädje som behövs. Träning behöver inte ta två timmar varje dag och resultera i ett maraton, utan var realistisk så att det blir en naturlig del i ditt liv.

Åk iväg på en lyxretreat.....
Vill du slå på stort och ge dig själv sann kärlek? Unna dig själv ditt livs resa. Du förtjänar det! På preBALANS "Eat Pray Love Yourself Retreat" på Bali kan du njuta av att låta andra ta hand om dig. Fyll dina dagar med yoga, meditation och underbar hälsosam mat. Tillåt dig att njuta av god och hälsosam mat och verkligen BARA VARA. På Bali är klimatet perfekt och du kan verkligen få avkoppling och hämta kraft för att fortsätta ditt underbara liv. Ditt liv är just nu!