Stresshantering

Yoga är ett effektivt redskap för att reducera stress. Yogaövningarna påverkar det parasympatiska nervsystemet och gör så att blodtryck och puls sjunker samtidigt som andelen stresshormoner i blodet minskar.

 

Övningarna som lärs ut är enkla redskap att använda i vardagen. Redskap som hjälper dig att sitta bättre, att ge lindring åt spända axlar, att reducera spänningsnivån i kroppen och att lättare kunna somna på kvällen.

 

Yoga kan förebygga spänningsvärk och annan smärtproblematik genom att kroppen blir smidigare och starkare, samtidigt som man får bättre kroppskännedom och lär sig att slappna av. Yoga kan också användas som ett komplement till annan vård i rehabilitering. Idag finns bland annat forskning som visar att yoga har positiva effekter gällande rygg- och nackbesvär.

  • Stresshjälp – Snabb effekt med yoga.
  • Ett enda yogapass får mängden av stresshormonet kortisol att sjunka, rapporterar amerikanska forskare.
  • De lät nybörjare på yoga ta en lektion och mätte därefter deras kortisolnivå. Det visade sig att stresshormonerna i blodet sjönk mer efter bara en enda timmes yogaträning än efter en timmes avslappning.
    (Källa: Center for Integrative Medicine, Thomas Jefferson University)

 

Föredrag och kurser om stresshantering
PreBALANS ordnar föredrag och kurser för företag, organisationer och färdiga grupper. En utbildad stresspedagog håller i dessa kurser.

Frågor!

Vill du boka tid eller vill du veta mer?

Fyll i formuläret eller ring oss på 
042 - 400 44 41.