SPETEMBER 2015

V.36

Acro/PartnerYoga

Framöver kommer vi regelbundet att erbjuda workshops med partneryoga, acroyoga och therapeuticyoga. Vi hoppas sedan att vi kan starta en kurs V.43 och köra en gång i veckan.
Inga förkunskaper behövs för att delta på dessa workshops. Vi bygger upp från grunden och går snabbt fram för varje gång. Vi blandar partneryoga övningar där vi jobbar två och två, yogar i grupper, flygande acro biten och terapeutics med avslappnande yoga massage. Du behöver inte ha någon med dig om du inte vill utan vi parar ihop er när ni kommer.
Varmt välkOMmen till både jobbiga, utmanande, roliga och sköna yoga sessioner framöver!

Följande tillfällen är inplanerade och måste förbokas:
6 september kl 18.00-19.30
20 september 16.00-17.30
4 oktober 18.00-19.30


Pris: 200 kr/klass som betalas kontant på plats.

Varmt välkOMmen!

V.37

Jordan Bloom - Gästyoga lärare "Skillful Living, Skillful Movement"

Yoga is not just a spiritual path, but also a template for skillfully navigating the challenges of life and living life to its fullest. So to is asana not just a fitness regimen but a template of human movement for understanding how the body's mechanics function so that we can practice and learn optimal movement on the mat in a way that translates into sports, movement disciplines and our day to day lives. During this workshop we will work skillfully to understand optimal alignment of the spine and how the spine's primary role is not to move but to act as a stable column and connector of movement and energy through the body.

Dag: Torsdag 10 sepember 2015
Tid 18.00-20.30
Plats: preBALANS


ÄNTLIGEN!!!! - Nu kommer Jordan som jag så varmt pratat om på flertalet av mina klasser. Jordan är en av mina främsta lärare som jag ser upp till SÅ. Han är den lärare som intoducerade mit till Anusara yogansvärld bl.a.

V.38

Exklusiv nära spelning med Marcus Berg

Markandeya är Kultirations sångare Marcus Bergs soloprojekt. Projektet växte fram eftersom Kultiration – bandet som satte den egna genren folkmusik/jazz/reggae på kartan – hade utvecklats till ett eget väsen och Marcus hade överskottsinspiration som inte passade i formatet.

Dag: Fredag 18 september
Tid: 19.00 till .....


Ett behov växte av att göra något nytt, att ta in andra element, mer elektroniska, i ljudbilden och våga vara fri med det. En recension av första skivan, ”Mirror of Words – Part One” 2012 i Gaffa kommenterade soloprojektet med ”elektronik och pop är lika självklart som traditioner /…/ För det är variationen, de oväntade ingångarna och symmetrin mellan text och melodi som gör Markandeya intressant”. Januari 2016 kommer del tre i den planerade trilogin, ”Mirror of Words – Part Two”.

”Jag har alltid haft ett kall till musiken, en dragning till något större, en vision, upplevelse, en spirituell koppling. Den musik jag själv lyssnar på lyckas närma sig allt detta. På ett mänskligt och närvarande sätt, och när någon gör det i sitt fulla uttryck blir det så kraftfullt. Jag är extremt mottaglig för det.”

Markandeya är ett ännu större koncentrat av vem Marcus Berg är och vad han vill uppnå. Namnet kommer från den vediska traditionen och är en Rishi – en som ser det som är och kan uttrycka det, vilket också är Marcus mål. Att vara en röst i tiden, som många av de stora, att vara ett med det man gör.

Han kallar sin musik visionary roots/pop, och har en vilja att uttrycka och dela på ett sätt som inkluderar och är tillgängligt. Att musiken finns där ute för att ta del av för den som vill, när den vill och hur den vill.

Här kan du lyssna lite på Marcus musik

 

V.38

2 - dagars Yoga Introduktionskurs

Under en intensiv helg erbjuder vi en introduktionskurs i yoga. Vi rekommenderar denna kurs till dig som är nyfiken på att prova på yoga och uppleva yogans effekter. Yoga måste nämligen upplevas!
Introduktionskursen är en bra grund inför grundkursen som startar V.43. Vi rekommenderar också denna intensivkurs för dig som haft ett uppehåll i din yoga eller vill ge dig en helg full av yoga för att att förfina teknikerna. Perfekt för dig som går VinyasaFlow och inte har gått grundkursen tidigare.

Dag: Lördag 19 September samt Söndag 20 September
Tid: Lördag kl 09.00-13.00 samt Söndag kl 09.00-13.00
Plats: preBALANS HelhetsCenter


Vi blandar teori och praktik och fokuserar på de grundläggande ställningarna enligt nedan, men andra övningar kommer också att läggas in där de passar.
Andning, uppvärmande ställningar, solhälsningar, stående ställningar, balansövningar, armbalanser, höftöpnnare, bakåtböjningar, rotationer, framåtfällningar och omvända ställningar. Efter introduktionshelgen ingår 2 valfria ordinarie klasser under vecka 40.
Inga förkunskaper krävs. preBALANS bjuder på fika i pausen.

V.36-40

Fredagsmys - Bastubad

Varje fredag efter Funktionell Stryka, så möts vi på Kallis för att bada bastu.
Vi ses där ca 18.30-20.00 (Om Pålsöbadet ändrar tillbaka sina tider och kommer ha öppet på fredagar så kommer vi vara på Pålsjö annars Kallis)

Hälsa är så mycket mer än bara träning och kost.... Hälsa är även den sociala biten och all vi på preBALANS delar ett stort gemensamt intresse och vi vill även öka gemenskapen KULA känslan i studion:-)