December 2012

V.48

Förlossningsförberedande kurs med barnmorska

Denna kurs ger dig och din partner en mysig tid tillsammans med tips på hur ni kan jobba tillsammans inför förlossningen. Avslappning , andningsövningar, praktiska råd, förlossningsställningar, pappans roll i förlossningsrummet, mental förberedelse, listan kan bli lång. Inte minst vad har ni för förväntningar på er förlossning och personalen där. Du får verktygen du behöver för att känna dig trygg inför förlossningen. Naturligtvis kommer det att finnas gott om tid till frågor ni kan ha om allt möjligt som rör er fantastiska resa tilll att bli föräldrar, även det som händer när ni kommer hem. Vi varvar teori och praktik. I kursen ingår även kursmaterial och i pausen bjuder preBALANS på fika. Livet blir aldrig mer detsamma en ny människa har fötts :-)Åsa Persson har arbetat som barnmorska i tjugofem år, mesta av tiden på förlossningen i Helsingborg men också på flera mödravårdscentraler där hon hållt föräldrautbildningar. Just nu arbetar hon 80% på förlossningen och 20% som Helsingborgs lasaretts etiksamordordnare, sitter även med i centrala etikrådet. Hon har tappat räkningen över hur många förlossningar hon varit med om... eller hur många föräldrapar hon träffat, men det är många. Hon kommer dela med sig av sina erfarenheter och det hon lärt sig genom åren till er.

 

 

 

V.48

Julskyltnings Öppet Hus - Kl 11.00-15.00

 

Söndag 2 december är det julskyltning i city och vi öppnar upp dörrarna för alla nyfikna, bekanta och nya ansikten.

Köp alla dina julklappar på ett och samma ställe och vi har klapparn med extra tankte och känsla bakom.
Denna dag är butiken fylld och vi skriver presentkort så att pennan glöder:-)


Kom förbi för att kika på våra mysiga lokaler, höra mer om vår verksamhet och få personlig rådgivning om hälsa och träning.
Vårt team finns på plats för dig.

Kika runt, eller bara sitt ner i vår mysiga cafe hörna och njut av en kopp glögg eller te som vi bjuder på.

Gratis prova på klasser denna dag:
Yoga Flow kl 10.00-11.15


Ingen förbokning utan principen först till kvarn gäller...

 

Varmt välkOMmen!
Önskat Petra med personal

 

 

V.49 - V.51

Bastu & kallbad - Livnsjutarfredagar

Varje fredag möts vi i bastun på Pålsjöbadet. Några deltar först på Mats funktionella styrka klass 17.00-18.00 och sen åker vi direkt till Pålsjö. På den klassen kan du komma som drop in och betala/gång i mån om plats. Vi möts på Pålsjöbadet och det behövs ingen föranmälan utan bara dyk upp.

En bastumössa är att rekommendera och badskor när det börjar närma sig vintern och blir isigt på trappan. Passa på att göra det till ditt vecko SPA med hårinpackning, skrubb, bastuhonung osv. Ett avslappnande sätt att avsluta veckan på och energigivande inför helgen. Häng med direkt i september så blir det enklare att bada i december.
Troligen kommer Pålsjöbadet endast ha öppet fram till 1 januari 2013 för att därefter rivas/renoveras/och byggas upp på nytt så passa på att njuta fram tills dess.


Dag: Fredagar med start 21 September 2012
Tid: ca 18.30-20.00
Plats: Pålsjöbadet
Pris: Självkostnadspris (40 kr/gång) eller 10 klippkort


Varmt välkommen till våra Livsnjutarfredagar med avslappnande bastu, uppiggande bad och ljuvlig utsikt över öresund - En riktig hälsokur!

 

V.49 Inversion Therapy

Inversion Therapy is a revolutionary new form of Yoga Therapy that brings balance and harmony to mind, body and spirit while conferring specific physical and psychological benefits. Din stund börjar på mattan där du får som en Shiatsu behandling och därefter lyfter Paul upp dig i luften (som när vi gör Acro Yoga) och fortsätter behandla dig i tygdlöst tillstånd. Detta är något som man bara måste uppleva.

Här kan du se en kort session ur en behandling.

 

Dag: Söndag 9 december
Plats: preBALANS behadlingsdel (ingång Springpostgränden 3A, Behandlings Entré)

 

 

För att boka någon av tiderna ovan maila petra@prebalans.se din önskade tid så återkommer vi när vi bokat in dig.

 

V.49 Meditativ konsert

Konsert med overtone singing, singin bowls, gongs m.m.
Paul kommer hålla en kort konsert i overtone singing, vilket kan beskrivas som två eller flera toner som kommer från en och samm röst.
Du som deltar får en fantastisk upplevele och djup meditation. Du bjuds in till en inre resa, en meditation, buren av harmonisk musik från röst, tambura, gong gongs, tibetansk skål och andra instrument.

Detta är något som är svårt eller omöjligt att beskriva och bara måste upplevas.
Fråga gärna någon av dem som deltog på sommarens yoga retreat då de fick en överraskningskonsert på lördag kvällen med Paul.

 

Paul uppträder annars med The Overtone Choir, Ehe Overtone Ensemble och The Harmonic Orchestra. Han jobbar också som therapist, workshop ledare och musiker och är grundaren till Principal of The School of Inversion therpay i London.

 

Dag: Söndag 9 december
Tid: 18.00 - ca 19.00
Plats: Studio preBALANS

 

Se bilder från denna kväll >>>

 

V.50

Advent Retreat i Sverige  - 3 extra platser insatta med bokning senast 14 oktober!

15-16 december 2012 arrangerar vi yoga, meditation & Spa reteat på Asia Spa i Varberg. Två sköna, lyxiga och avkopplande dagar fyllda med yoga, meditation, god mat, lugn, spa behandlingar, spa vistelse.

Det som inkluderas i priset är:
• 1 natt med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 200 kr/enkelrum)

• Frukost (söndag), lunch, middag (lördag)
• Alla yogaklasser

• Fri tillgång till SPA avdelningen lördag och söndag
• Fri tillgång till aktivitetsrummet med mer yoga (rekommenderar Yoga-Avspänning på lördagen & de 5 tibetanerna på söndagen)
• Fri tillgång till te, frukt och nötter i Spa avdelningen

Du får två yoga sessioner av Petra om dagen och har dessutom tillgång till ytterligre yoga och avspänning i aktivitetsrummet. Vi lägger fokus på att finna lugn och harmoni i våra yoga sessioner och blandar fysisk dynamisk yoga med yin yoga och meditation.

Ge dig en välförtjänt PAUS och ett ANDRUM inför julen!

Det är mycket begränsat antal platser så det är förs till kvarn att boka.

 

 

Luciadagen

Torsdagen den 13 december är det Luciadiagen och samtliga kurser fortsätter i vanlig ordning förutom att ni alla har klänning och ljus i håret:-)

Se bilder från Varberg >>>

 

V.51

Kursavslutningar

Denna vecka slutar höstens alla kurser och team preBALANS vill tacka alla underbara elever/kunder/deltagare för tiden ihop.
Nästa vecka drar vårt Midvinter kort igång.

V.52

Midvinterkort

 

Under veckorna 52-3 erbjuder vi ett MIDVINTERKORT som ger dig möjlighet att träna HUR myckt du vill och på VAD du vill.
Detta kort är perfekt för dig som vill prova på våra olika träningsformer men är också toppen för dig som redan är biten och vill ha ännu mer:-)

Inga förkunskaper krävs utan klasserna är mixade för såväl nybörjare som vana utövare.
Det är begränsat antal platser till varje klass och det går inte att förboka plats utan principen först till kvarn gäller...

Om du inte har Midvinterkort så går det också att komma som Drop IN, 200 kr kontant/klass.
Du som har Midvinterkortet har förtur till platser.


NYHETER
Yoga Flow
Barn Yoga
Rocket Yoga

Klicka på "Boka-symbolen" här nedan, så kan du läsa mer specifikt om kursen såsom pris, lärare och annat att tänka på. Här kan du också göra din bokning.

 


Här ser du Midvinterschemat

 

 

Information och Bokning