November 2011

V44, V46, V47

Livsnjutardag: Afterwork på Pålsjöbaden

 

Fredagar kl 18.30-20.00

 

Afterwork bastubad med preBALANS på Pålsjöbaden. Fredagar fram till jul. Detta gör vi för att öka gemenskapen i preBALANS KULA (community of the heart) och för att det är så uppfriskande och härligt. Kom du med! Skrubbning, hårinpackning, bastu och uppfriskande bad! Ingen föranmälan eller bokning krävs då bastun är öppen för alla. Självkostnadspris!
Några fredagar är Petra med personal upptagna av möte och då får ni själva hålla ställningarna:-)


Kom och känn att du lever!

V45

Kirtan på preBALANS


12 November 18.00-20.00

 

Kirtan är en form av ”Bhakti Yoga” eller ”hängivelsens yoga”. Kirtan är inte bara underhållning som vanlig musik utan en kraftfull terapi och yogaövning. Den öppnar ditt hjärta och släpper på spänningar och rädslor. I dagens samhälle är det för många svårt att fokusera på meditation, eftersom sinnet helt enkelt är för distraherat. Alla har en passion för musik och påverkas av den. Kirtan använder naturliga begär efter stimulans genom musik för att kringgå sinnet och leda oss direkt till spontant meditativt tillstånd. Du behöver inte alls ”kunna” sjunga, då det är glädjen som räknas. Hjärtats yoga. Sångerna och mantrana sjungs på Sanskrit, vilket för många av oss gör det lättare att släppa loss.

Så här fungerar Kirtan
En grupp människor sitter tillsammans och sjunger en väldigt enkel sång som hela tiden upprepas. Sången kan bestå av bara tre ord upp till några få enkla fraser meditativt repeteras med olika melodier. Sången ackompanjeras med instrument. En sång börjar oftast långsam och mjukt och ökar i tempo och intensitet när gruppen är redo för det. På slutet blir sången igen väldigt mjuk och långsam. När sången är slut sitter alla stilla en stund för att uppleva vilken effekt musiken givit. En sång kan vara från 5 minuter upp till 20 minuter eller mer, beroende på gruppen.


Om du spelar något instrument och kan tänka dig att helt kravlöst sitta med och bara improvisera så välkomnas du extra varmt.

 

Pengarna vi fick in denna kväll, skänktes till organisationen "Läkare utan gränser".

 

Här ser du några bilder från denna kväll!

 

V48

Glöggmingel & Öppet Hus - Repris!

 

Söndagen den 4 december kl 18.00-20.00


Skyltsöndagen blev ju inställd förra helgen på grund avstormen och så även vårt glöggmingel och öppna hus. Söndagen den 4 december gör vi en repris:-) Kom förbi på ett glas glögg, kika runt i våra mysiga lokaler och få svar på dina frågor om vår verksamhet.

Passa på att göra dina julklappsinhandlingar i vår shopp där det finns presenter med extra omtanke. Varmt välkommen önskar Petra Tillgren med sitt team preBALANS.

 

Se bilderna från denna kväll.

V48

Förlossningsförberedande kurs för dig och din partner


Denna kurs ger dig och din partner en mysig tid tillsammans med tips på hur ni kan jobba tillsammans inför förlossningen. Avslappning, andningsövningar, praktiska råd, förlossnings-ställningar, pappans roll i förlossningsrummet, mental förberedelse, listan kan bli lång. Inte minst vad har ni för förväntningar på er förlossning och personalen där. Du får verktygen du behöver för att känna dig trygg inför förlossningen. Naturligtvis kommer det att finnas gott om tid till frågor ni kan ha om allt möjligt som rör er fantastiska resa tilll att bli föräldrar, även det som händer när ni kommer hem. Vi varvar teori och praktik. I kursen ingår även kursmaterial och i pausen bjuder preBALANS på fika. Livet blir aldrig mer detsamma en ny människa har fötts :-)


Åsa Persson har arbetat som barnmorska i tjugofem år, mesta av tiden på förlossningen i Helsingborg men också på flera mödravårdscentraler där hon hållt föräldrautbildningar. Just

nu arbetar hon 80% på förlossningen och 20% som Helsingborgs lasaretts etiksamordordnare, sitter även med i centrala etikrådet. Hon har tappat räkningen över hur många förlossningar hon varit med om... eller hur många föräldrapar hon träffat, men det är många. Hon kommer dela med sig av sina erfarenheter och det hon lärt sig genom åren till er.

 

Här kan du se bilderna från kursen.